DemoList your siteSupportBugs reportContact

Family Tree PHP – publiceer je stamboom op je eigen website

Family Tree PHP is een compleet genealogisch programma dat draait op een webserver. Het maakt gebruik van de scripttaal php en een mysql database. Het is gemakkelijk in het gebruik, het kan naar eigen wensen worden aangepast, het ondersteunt meerdere talen en het is betaalbaar.

Het is te gebruiken

  • om dmv een gedcom-import je stamboom vanuit een ander programma op je website te publiceren of
  • als je primaire software, waarbij je personen, gezinnen, gebeurtenissen, bronnen, aantekeningen, mulitmedia-bestanden, enz. rechtstreeks online kunt toevoegen en bewerken, thuis of waar je je ook bevindt.

Family Tree PHP heeft veel mogelijkheden, maar het onderscheidt zich voornamelijk om de volgende redenen:

  • De techniek en de layout zijn volledig gescheiden. Hierdoor is het mogelijk om de layout volledig naar eigen wens aan te passen en je eigen website-design te maken. Je hoeft daarvoor alleen maar een beetje verstand te hebben van html en css. Of je kunt kiezen uit een van de kant en klare sjablonen.
  • De database structuur is heel efficiĆ«nt, waardoor het script heel grote stambomen aan kan. Zelfs als een database enkele honderdduizenden namen bevat, draait het script nog steeds heel snel.
  • Je kunt gemakkelijk je eigen teksten of complete eigen pagina’s toevoegen, dmv een handige wysiwyg-editor. En het script bevat zelfs een blog-module, zodat je Family Tree PHP kunt gebruiken als een volledig content-management-systeem.
  • Ondankt dat het script zoveel mogelijkheden heeft, is er alles aan gedaan om het zo eenvoudig mogelijk te houden, zowel in hoe het er uit ziet, als in hoe het werkt. En dat niet alleen voor stamboomexperts zoals jij. Als doelgroep is specifiek gekozen voor je gemiddelde familielid dat niets weet van genealogie, maar gewoon je website een keer bezoekt om snel en gemakkelijk iets te weten te komen over de eigen voorouders.
  • Het leveren van een gemakkelijke mogelijkheid tot interactie tussen jou en je bezoekers, vormt een belangrijk aspect van het script. Bezoekers kunnen gemakkelijk opmerkingen plaatsen bij personen, gezinnen of andere items.
  • Tenslotte is het script ook nog eens heel gemakkelijk te installeren. Je hoeft alleen maar de bestanden te uploaden naar je webserver en het installatiescript uit te voeren. Je wordt dan snel door weinige stappen geleid die nodig zijn. In minder dan 5 minuten ben je klaar.

Speciaal voor Nederlandse gebruikers: hoewel het script bedoeld is voor gebruikers van over de hele wereld en daarom voornamelijk in het Engels gepromoot wordt, is de ontwikkelaar een Nederlander. Daarom is het geen enkel probleem om ondersteuning in het Nederlands te krijgen. Er is zelfs een Nederlandstalig forum beschikbaar.

Een licentie voor Family Tree PHP kost slechts 14.95 EUR. Koop nu zonder risico. Als je niet tevreden bent, heb je 30 dagen de tijd om je geld terug te vragen. Taalpakketten en sjablonen kunnen gratis gedownload worden.

Comments are closed.

© 2009